Dag 12 Zhanjiang - Reisverslag uit Zhanjiang, China van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu Dag 12 Zhanjiang - Reisverslag uit Zhanjiang, China van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu

Dag 12 Zhanjiang

Door: Chen

Blijf op de hoogte en volg Fam.

04 Augustus 2013 | China, Zhanjiang

Vanmorgen ons eerste ontbijtje in Zhanjiang, ook dit ontbijt was net zoals in Hanchuan een traditioneel chinees ontbijt. Schalen met noodles, grote pan met rijstepap, verchillende soorten broodjes en natuurlijk de thee stonden klaar. Na het ontbijt zijn wij met de taxi naar het centrum gebracht. Zhanjiang is een plaats met heel veel palmbomen. Overal langs de weg zie je ze staan. Ook in Zhanjiang zie je grote verschillen. Eerst reden wij door een straat waar de mensen in soort van garageboxen hun spullen probeerden te verkopen en we werden afgezet bij een heel groot luxe winkelcentrum. In de stad kon je het straatleven van de mensen hier heel goed zien, van alle kanten hoorde je auto's toeteren en overal reden fietsers door het verkeer heen en de scooters zag je vaak tegen het verkeer in rijden. Als je maar even stilstond op een hoek van de straat kwamen meteen al heel veel brommertaxi's bij ons staan, zij dachten dat wij met hun mee wouden. Maar daar hebben wij ons toch maar niet aan gewaagd, deze brommertaxi's zijn een gevaar voor je leven! De hele middag zijn wij in de stad geweest en we hebben heel veel gelopen. Ook hebben wij heel wat winkeltjes gezien. Ik mocht iets moois kopen uit mijn geboorteplaats. In een heel groot winkelcentrum zijn wij bij een siradenwinkeltje naar binnen gegaan. Hier heb ik hele mooie sieraden uitgekozen waar ik ook heel blij mee ben en hier ben ik met bijna al het personeel op de foto gekomen. Toen ik vertelde dat ik uit Zhanjiang kwam en nu in Nederland woon zei een mevrouw dat ik een "lucky girl" was. Dat vond ik heel lief om te horen. Na het winkelen zijn we met de taxi terug gegaan naar het hotel. Ons hotel ligt vlak bij het strand dus zijn wij vanaf het hotel lopend naar het strand gegaan. Daar waren de mensen druk bezig met vliegeren, je moest oppassen dat je niet over de draadjes van de vliegers struikelde. Bij het strand stonden ook weer heel veel palmbomen erg mooi om te zien! De combinatie van mama en papa met twee chineze kinderen snappen de mensen hier nog steeds niet haha. Vanavond gaan we weer proberen een lekkere vis klaar te laten maken in het restaurant want vis eten ze hier heel veel! Morgen gaan we naar mijn kindertehuis, hier heb ik heel veel zin in maar vind het ook wel spannend. Ik hoop dat het een onvergetelijke dag wordt!

• 04 Augustus 2013 - 14:57

Harry En Marion:

Hai hai. Allemaal

Even een relax dagje voor jullie dus vandaag. heerlijk even denk ik. Wat mooi met die palmbomen in Zhanjiang!
    En morgen een kijkje nemen in het kindertehuis van jou chen!
    Heel leuk maar ook wel heel spannend voor je inderdaad.
    Maar geniet ervan. En dat je er maar een mooie blijvende herinnering aan over mag houden!

Liefs harry en marion.

• 04 Augustus 2013 - 17:55

Annelies:

Hoi lucky gril en familie,

Fijn dat lezen en te zien dat alles nog steeds zo bijzonder voor jullie verloopt!! Ik geniet er ook van!!
    Chen jij en je zus zijn zeker lucky grils en zo te zien ook nog steeds 1 van de mooiste(n) van China.
    Je ziet bij jullie toch de westerse invloed en de goede smaak (van kleding etc.) die je ongetwijfeld van je moeder hebt overgenomen!!
    Chen heel veel succes morgen in het kindertehuis en dat het voor jouw ook een onvergetelijke mooie dag mag worden!!
    Liefs Annelies.

• 04 Augustus 2013 - 17:57

Annelies:

Sorry,

Haastige spoed: 2 keer fout getypt: LUCKY GIRLS natuurlijk!!

• 04 Augustus 2013 - 20:27

Jan En Ina Scheltens:

Fijn even een rustig dagje tussen door, met lekker even shoppen.
    Het zal morgen voor chen inderdaad een spannende dag worden. Geniet ervan chen, we zullen aan je denken. Dat het ook voor jou een onvergetelijke dag wordt.
    Liefs jan en ina.