Dag 10 Wuhan / Guangzhou. Op naar het zuiden ! - Reisverslag uit Kanton, China van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu Dag 10 Wuhan / Guangzhou. Op naar het zuiden ! - Reisverslag uit Kanton, China van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu

Dag 10 Wuhan / Guangzhou. Op naar het zuiden !

Door: Mirjam

Blijf op de hoogte en volg Fam.

02 Augustus 2013 | China, Kanton

Vanmorgen om kwart voor acht vertrokken uit het hotel. om 9 uur vetrok de trein naar Guangzhou en Jack en zijn chaffeur brachten ons naar het station. Het zijn mega grote stations waar je de borden wel heel goed in de gaten moet houden. We namen afscheid van JAck. Hij bedankte ons voor het opnemen van onze kinderen. Hij is duidelijk blij voor Lin en Chen. Hij heeft veel voor ons gedaan en we mogen hem altijd bellen voor vragen. Onze bagage en handbagage moest net als op een vliegveld door de scan. Wij werden ook gecontroleerd. Een beetje onwennig zaten we in de trein. We laten de provincie Hubei achter ons... De zon schijnt en we zien bergen en rijstvelden voorbij komen. Prachtige plaatjes. Chen zit nu bij het raam..... Bijna 4 uur later staan we op het station van Guangzhou. Een andere gids staat al klaar met een groot papier met onze naam erop. Aan het begin van onze reis hebben we een chinese telefoon gekregen via de organisatie. We hadden al contact met deze gids gehad via deze telefoon.Zo zijn we voor de gidsen bereikbaar en zij voor ons. We zijn bij het bureu van China Civile Adoption Affairs geweest in Guangzhou.Op dit bureau zijn we eerder geweest voor de legalisatie van de documenten van Chen. Dat is alweer 13 jaar geleden.De mevrouw achter de desk wilde weten wanneer de documenten zijn afgegeven. Dit hadden we allemaal paraat.Tja, we waren wel voorbereid natuurlijk.We dachten het dossier hier te kunnen inzien maar later bleek dat dit document in een ander deel van Guangzhou in het archief ligt. Het was ongeveer een half uurtje rijden door de drukke stad. Het was een enorm gebouw. Hier liggen persoonlijke documenten van mensen uit de provincie Guangdong maar ook van de regering. De tas moest samen met de camera in een kluis.Wij werden nog net niet gefouilleerd maar we weten wel dat de documenten van Chen daar veilig zijn op geborgen.Hierna gingen we naar het hotel. Dit hotel ligt direct aan de Pearl river, dit is de derde grootste rivier van China. Vanavond hebben wij een prachtige wandeling gemaakt langs deze rivier over een hele mooie promenada. De gebouwen, boten, bomen en bruggen, alles was verlicht. Hier hebben we een restaurant opgezocht en lekker gegeten. Morgenvroeg vertrekken we om 7:00 uur uit het hotel want om 8:00 uur vertrekt onze trein naar Zhanjiang (de geboorteplaats van Chen), een reis van 6,5 uur.

• 02 Augustus 2013 - 17:55

Ben En Marian:

Hallo familie,

Wat maken jullie toch mooie foto's .Hierdoor krijgen we 'n goed beeld van de omgeving waar jullie je bevinden.Prachtig om te zien. Chen we wensen je heel veel succes en plezier de komende dagen in je geboortestreek.

We wensen jullie morgen allemaal 'n goede reis en de groeten van Ben en Marian

• 02 Augustus 2013 - 21:13

Jan En Ina Scheltens:

Wat ziet alles er mooi uit, het is leuk om jullie zo te volgen. Door de mooie fotos krijgen we een goede indruk
    hoe het daar is. Voor morgen een goede reis, we blijven jullie volgen.
    Liefs jan en ina.

• 03 Augustus 2013 - 11:56

Annelies:

Hoi familie,

Wat een prachtige stad is Guangzhou, vooral bij avond, schitterend verlicht allemaal in allerlei kleuren.
    En dan deze hoge moderne gebouwen, het lijken wel (kleine) wolkenkrabbers, wat een wereldstad.
    Ik dacht altijd dat de delen van China waar jullie kinderen vandaan komen, echt arm waren. Dat zal misschien ook wel voor de geboorteplaats Zhanjiang van Chen, maar Hanchuan vind ik op de foto's ook eigenlijk best mooi om te zien.
    Chen veel succes met het vinden van meer details over je komaf en veel plezier samen!!
    Groetjes Annelies.