Vliegreis + dag 1 in China - Reisverslag uit Wierden, Nederland van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu Vliegreis + dag 1 in China - Reisverslag uit Wierden, Nederland van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu

Vliegreis + dag 1 in China

Door: Chen

Blijf op de hoogte en volg Fam.

24 Juli 2013 | Nederland, Wierden

Dinsdag 23-07 stond de wekker bij ons allemaal om half 4, de laatste spullen werden in de koffers gepakt en rond 5 uur 's morgens zijn we vertrokken richting Schiphol. Daar aangekomen moesten we onze vliegtickets gereedmaken en de koffers werden gewogen en naar het vliegtuig gebracht. Ons vliegtuig vertrok om 9:45 uur dus we moesten nog even wachten maar wij vermaakten ons wel in de winkeltjes.Om 9:15 was ons vliegtuig klaar voor vertrek en kon iedereen instappen, natuurlijk was mama erg zenuwachtig voor de mogelijke turbulentie maarja vliegen moest ze toch! Het eerste vliegtuig landde na ongeveer 55 minuten in Zurich waar wij een overstap moesten maken om naar Beijing te vliegen, de vlucht was heel goed te doen. In Zurich moesten we nog even wachten op het volgende vliegtuig die om 13:20 uur gepland stond. Deze was stukken groter dan onze vorige en we moesten dus ook wat langer in de rij staan, maarja we hadden er allemaal zo veel zin in dat dat niet uitmaakte. De reis zou 9 tot 10 uur duren, door het tijdsverschil tussen Nederland en China (6 uur) zouden we in chineze tijd om 4:00/5:00 uur landen, we hebben dus een nachtje overgeslagen. Het slapen is mij niet zo goed gelukt, in het vliegtuig lig je toch anders en natuurlijk was ik ook wel zenuwachtig want de volgende dag zette ik voor het eerst weer mijn voeten op de grond van mijn geboorteland. Na ruim 9 uur vliegen landden we eindelijk in Beijing, wat er prachtig uitziet van boven als het donker is! Met gemengde gevoelens liepen we daar op het grote prachtige vliegveld van Beijing, Lin moest hier even een traantje laten. Buiten stond een gids op ons te wachten en zij bracht ons naar onze eerste slaapplek de Red Lantern House. Dit gasthouse ligt echt gelegen tussen oude huisjes en je ziet hier heel veel van het leven buiten de grote stad, erg leuk om te zien! Nadat we ons hadden opgefrisd en omgekleed was het alweer 9 uur (chineze tijd) en gingen we verder zonder te slapen met ons dagleven. Vandaag zijn we naar een prachtig meer in de buurt van het Tianementplein gelopen en hebben hier wat rondegewandeld. Het weer is hier veel warmer en is dus nog even wennen voor ons. De wandeltocht was langer en vermoeiender dan wij hadden verwacht en daarom zijn wij met de riksja (soort fietstaxi) teruggebracht naar onze Hutong. Pfoeeh wat kunnen die scheuren zeg! Ze gaan dwars door het verkeer heen en letten nergens op, ze crossen voor de bussen, tussen de taxi's en langs de voetgangers heen. Toch was dit een geweldig rit en een prachtige dag !
We gaan nu uit eten.
Tot de volgende keer.

Liefs Chen !

• 24 Juli 2013 - 15:05

Oma Pouwels:

Dag lieve allemaal,

Wat leuk dat ik dat verhaal van jullie heb gelezen samen met Anja die hier vanmiddag kwam.
    Heel leuk dat wij hier samen uitleg hebben gedaan over de telefoon en IPad.
    Tot morgen.
    Heel veel groeten van mij.

• 24 Juli 2013 - 17:50

Jan En Ina:

Wat geweldig jullie zo te kunnen volgen . wat heeft chen er een mooi verslag van gemaakt .prachtig die foto van een auto vol meloenen . Nog veel mooie dagen. Veel liefs jan en Ina.

• 24 Juli 2013 - 18:42

André Van Sermondt:

Hallo allemaal,

We zijn op dit moment bij Oma Annie,vanwege de regen. Het zonnescherm moest omhoog en Lucy maakt een broodje voor Oma.
    Leuk om jullie eerste impressie te lezen. Wat een reis.
    Heel veel plezier daar en good goan.

Lucy en Andre

• 24 Juli 2013 - 19:18

Annelies:

Goede vlucht(en) gelukkig..., duidelijk verslag... en te zien dat het lekker warm is daar, er gaan (op de mooie foto's) steeds meer kleren uit, kan nog leuk worden!!!
    Genieten!!!! groeten Annelies.

• 24 Juli 2013 - 19:28

Elly Braamhaar:

Hallo allemaal,
    Fijn dat jullie goed zijn overgekomen, en... wat een leuk verhaal.
    Ik kan me er iets bij voorstellen: Lange reis zonder al te veel slaap.
    De temperatuur.
    En het tijdsverschil.
    Geniet ervan de komende dagen.
    Gr Elly.

• 25 Juli 2013 - 00:15

Ben En Marian:

Hallo allemaal.

Wat een mooi verhaal van Chen en leuke foto's. Mirjam ,ik zie aan jou dat jii er nu ook van geniet.Heel veel plezier en de groetjes van deze kant van de aardbol.