Dag 7 Platteland Hanchuan - Reisverslag uit Hanchuan, China van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu Dag 7 Platteland Hanchuan - Reisverslag uit Hanchuan, China van Fam. Huizing - WaarBenJij.nu

Dag 7 Platteland Hanchuan

Door: Chen

Blijf op de hoogte en volg Fam.

30 Juli 2013 | China, Hanchuan

Vanmorgen met de taxi een rondrit over het platteland van Hanchuan gemaakt. Er zijn grote velden met lotus bloemen, de stengels daarvan worden opgegeten en de zaadknoppen worden gepeld. Er is veel water en veel vis. Wij kijken onze ogen uit, wat is het hier mooi! De huisjes zijn heel armoedig en de mensen werken hard. Het zijn allemaal boeren. Hier in de buurt is het grootste meer van Hanchuan en toen we daar aankwamen zagen we een zee van lotus bloemen, het was een prachtig gezicht. Er lagen veel oude houten bootjes met een dakje erboven en in korte tijd stonden alle roeiers om ons heen en werden we van top tot teen besproken. Ze wilden allemaal dat wij in hun bootje gingen om over het meer te varen. Met twee oude magere (hele) bruine mannetjes en twee bootjes gingen we over het meer. Ze hadden lange oude peddels om mee te roeien. We voeren tussen de lotussen door, dat was echt supermooi! Echt genieten!Tijdens het varen hebben we bloemen geplukt en de zaden uit de bollen gepeld.Deze noten kegen we gisteren ook tijdens de lunch. Nadat we over het meer hadden gevaren hebben we gegeten in het restaurantje wat erbij hoorde. Al het eten kwam vers uit het meer en des te meer was het eten weer fantastisch.We hebben veel vis gegeten en natuurlijk de lotus stengels en waterchestnuts. Hierna zijn we weer met onze taxichauffeur en gids in de auto gegaan en naar de rijstvelden van Hanchuan gereden want ook dit wilden we heel graag zien.De rijst zag je zitten in de aren maar over twee weken zou de rijst klaar zijn om te oogsten. Na de rijstvelden te hebben gezien zijn we naar de winkeltjes in de stad gegaan. Tja, shoppen moet altijd even gebeuren!We kwamen een heel klein winkeltje binnen en Lin werd meteen gevraagd om friends te worden nadat ze hoorde dat Lin uit Hanchuan kwam. Ze wisselden e mail adressen uit en via de vertaalmachine konden ze elkaar begrijpen.Het meisje wilde graag engels leren. Na wat leuke kleren te hebben gekocht voor Lin en mij, en een grote watermeloen op een markt, liepen we terug naar het hotel. We hadden zoveel zin in een watermeloen dat we die bij het meertje bij ons hotel maar meteen hebben opgegeten. Vandaag was weer een bijzondere mooie dag!

• 30 Juli 2013 - 12:37

Jan En Ina Scheltens:

Hallo lieve fam.
    Wat is dit toch allemaal erg leuk om te lezen .
    Jullie zijn dus wel erg interessant daar en trekken ook bekijks Leuk hoor! En winkelenhoort er natuurlijk ook bij.
    Fijn dat jullie er zo van genieten.
    Liefs jan en Ina.

• 30 Juli 2013 - 16:14

Anita:

Hallo,
    Net terug uit amerika, lees ik jullie verhaal.
    (met tranen in de ogen) Wat bijzonder, ontroerend en geweldige ervaring om mee te maken
    Vooral voor Lin.
    Geniet er nog van samen!
    Liefs, anita

• 30 Juli 2013 - 19:52

Annelies:

Hallo allemaal,

Weer zo'n geslaagde dag: water, zon, prachtige omgeving, heerlijk eten en even shoppen. Geweldig om zo een dagje 'echt bewust' kennis te maken met je geboorteplaats.
    En wat fijn dat wij er op deze manier ook wat van mee mogen beleven!!

Lieve groeten Ton, Annelies en Dennis.

• 30 Juli 2013 - 22:00

Harry En Marion:

Hallo allemaal,
    Zowel gisteren als vandaag hebben jullie weer hele geweldige dagen gehad zo te lezen. En voor jou lin gisteren een spannende maar ook een emotionele ontmoeting in het tehuis. Zo gemoedelijk het daar gaat, en zo hartelijke ontvangst. Fantastisch! Je zag er leuk uit met je rode jurkje! En vandaag je geboorteplaats bekijken, hoe leuk is dat! Blijf genieten, we denken aan jullie!!

Liefs uit borne. Xx

• 31 Juli 2013 - 00:55

Ben En Marian:

Hallo allemaal,

Wat fijn voor jullie om nu een rustige dag te hebben , geniet van de omgeving.Maar zo te zien is dat niet
    zo moeilijk.

Groetjes ben en marian

• 31 Juli 2013 - 10:10

Gerda Van Den Brink:

Hallo daar,

Wat prachtig en herkenbaar om te lezen. Lijkt erg op de ontvangst van jade.
    Geweldig voor jullie dat er zoveel aandacht is besteed aan de ontvangst.
    We lezen met heel veel plezierjullie berichten.
    Tot hoors maar weer.

Groeten van ons