Dag 4 De verbodenstad en het zomerpaleis
Door: Lin
Blijf op de hoogte en volg Fam.
27 Juli 2013 | China, Peking
Vervolgens zijn we naar het Tianement plein gegaan. Het was er super druk. Lange rijen stonden voor het Mausoleum van Mao. Voor de Chinezen is het een must om dit te zien. Via het Tianement plein liepen we onder de boog van Mao de verboden stad in. De keizer had hier een goed leven met al zijn concubines. Dat dit een hele grote bezienswaardigheid is blijkt uit de hoeveelheid mensen die er waren. Hierna hebben we geluncht in een restaurant in de buurt van het Summer Palace. Het was heerlijk. Dat Chinezen weinig Engels spreken bleek wel toen we Jasmijn thee bestelden en alleen heet water kregen. Chen dacht al hmm geen sterke thee. Daarna gingen we met een drakenboot langs het Summer Palace varen. We zijn door de lange Corridor van 700 meter gelopen. Deze gang loopt niet rechtdoor maar met bochten. Volgens de Chinezen brengt dit geluk. Joe wist veel te vertellen over het Summer Palace. Op het eind van de dag werd mama moe van al zijn informatie en ging maar even rondlopen met de filmcamera. Chen ging er met de fotocamera vandoor.
We hebben een paar hele leuke dagen gehad in Beijing !
Straks koffers pakken en morgen met de hogesnelheidstrein naar Wuhan en met de taxi door naar mijn geboorteplaats Hanchuan, spannend..
Liefs Lin
27 Juli 2013 - 18:28
Annelies:
Leuk dat ze dit doen, zo'n grote Panda en hij zal heus wel in Nederland komen, hoe dan ook.
Een hele goede reis morgen, veel plezier en vooral voor Lin een fijne comeback in je geboortestreek, toy, toy
Liefs Annelies. -
27 Juli 2013 - 21:09
Ben En Marian:
Hallo iedereen
Wat is dit allemaal leuk om te lezen en het lijkt ons heel indrukwekkend om alles te zlen .En wat leuk dat jullie een grote pandabeer hebben gekregen,een mooi aandenken voor later.Een goede reis morgen en Lin heel veel succes in Wuhan en dat je er een fijne herinnering aan over mag houden.
Groetjes van Ben en Marian
28 Juli 2013 - 14:29
Harry En Marion:
Hai hai, wat super mooie belevenissen daar in china!! Zo leuk te lezen. En zomaar een grote pandabeer gekregen. jullie zijn wel interesant daar en krijgen goed bekijks!! Leuk leuk!! En vandaag naar wuhan! Een hele goede reis. En lin succes zal voor jou heel spannend zijn. Maar dat je dit allemaal van dichtbij kan mee maken dat is toch een fantastische ervaring. Liefs.